BBR congres 2018

19-06-2018 | Nieuws

Terugblik Brievenbusreclame Congres 2018

Afgelopen donderdag 14 juni vond alweer de 22ste editie van het jaarlijkse Brievenbusreclame Congres plaats in de Westergasfabriek in Amsterdam. Dit jaar waren wij uiteraard ook weer aanwezig, maar dan als een van de hoofdsponsors van het congres. Onder de subtitel ‘Change for the better? If we don’t grow we don’t change’ werden de nieuwste ontwikkelingen in de folderbranche besproken.

Alle in’s en out’s over het optimaliseren van de papieren en digitale folders, de ja-sticker, nieuwe uitdagende initiatieven in de foldermarkt en intelligente inzet van data voor optimalisatie van kosten en omzet. Het kwam allemaal aan bod op het Brievenbus Reclame Congres 2018.

VIP lunch
Het BBR congres werd om 12.30 uur afgetrapt met een heerlijke VIP lunch. Een mooi moment om klanten en vakgenoten te verwelkomen en even te netwerken.

Inspirerende sprekers
Er viel deze editie veel te bespreken. Het medium folder verkeert in een turbulente transformatie. Hoe kunnen retail & merkfabrikant dit jaar de marketingcommunicatie aansturen? Onder begeleiding van ster-business vrouw & media-expert Marianne Zwagerman deelden inspirerende sprekers uit alle windstreken hun kennis.

Onder andere Sjuul ParadijsTrusted Media Publishers  ging in op de nieuwe ontwikkelingen in Amsterdam. Een van de antwoorden op de JA-sticker: Amsterdam City Magazine, een nieuw project met vier grote retailers. Zij plaatsen een folder in een krant die gevuld is met meer dan genoeg journalistieke content. De verspreiding van dit magazine wordt geregeld door Axender en valt vanaf zaterdag 16 juni in de brievenbus. Ook Jan van Dun Folder & digitaal Directeur Local Media van de Persgroep
geeft aan dat de folder een belangrijke rol speelt bij de transitie van de uitgever. De Persgroep ging online met o.a. Reclamefolder.nl en nu ook met Endemol (Shine) m.b.t. digitale videocontent. Hij ging in op de vraag wat wij de komende tijd nog meer van de Persgroep kunnen verwachten ook met het oog op folders, huis-aan-huisbladen en de digitale kanalen. ‘Go local’ was zijn boodschap.

Carl Erik Stubkier Marketing en media-inkoop Jysk deelde zijn omnichannel ervaringen. Jysk heeft 2600 winkels in 50 landen en laat haar folders in Nederland door Axender verspreiden. Hoe zit het nu met de folder in andere landen? Wie zet wat waar in? En hoe zit het met oplages, kosten en niet te vergeten creatie. Ontwikkelingen, kansen en zeker ook innovaties met het oog op de toekomst. En Jos Bettinger Senior Research Consultant bij Team Vier deed onderzoek naar prangende vragen als: Wie mag bepalen wat in mijn brievenbus komt? Hoe beleeft men die brievenbus? Hoe privé is het? Naar welke kanalen gaat men uitwijken? Wat denkt men van digitaal? Wie gaat wel/niet de ja-sticker plakken. Wat zijn de redenen? Bettinger presenteerde deze middag de resultaten.

Foldervakprijs & Ouvreprijs
Shoeby Fashion heeft dit jaar de Foldervakprijs in ontvangst mogen nemen tijdens het BBR Congres. FlyingTiger is Runner Up en de Oeuvreprijs gaat dit jaar naar Intratuin! Axender feliciteert de winnaars van harte!

Het was een inspirerende en enerverende middag die ons weer genoeg stof tot nadenken heeft gegeven over de mogelijkheden en kansen die er in de folderbranche zijn!

Fotografie: Giuseppe Toppers, Danto

Wilt u het laatste nieuws in uw mailbox?
Abonneer uzelf op onze nieuwsbrief.

Spotta
Rutherfordweg 102
3542 CG Utrecht

Volg Axender op Social Media

Share This

Deel dit bericht!

Deel dit bericht met uw eigen sociale netwerk.