Uitspraak rechtszaak JA/JA-sticker Amsterdam

22-11-2017 | Nieuws

Uitspraak rechtszaak JA/JA-sticker Amsterdam

Vandaag heeft de rechtbank Amsterdam uitspraak gedaan in de bodemprocedure, aangespannen door brancheorganisaties MailDB en KVGO, tegen de invoering van de JA/JA-sticker in de gemeente Amsterdam. De rechter heeft de vorderingen van MailDB en KVGO afgewezen. Daarom overwegen de brancheorganisaties om in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak.

De dagende partijen hebben voor de rechtbank betoogd dat het door Amsterdam beoogde systeem grote economische schade zou toebrengen aan de middenstand, de producenten van reclamedrukwerk en de verspreiders daarvan. Aan de andere kant heeft een opt-in systeem geen voordelen voor het milieu. Eerder nadelen. Partijen betoogden ook dat het bestaande systeem met de NEE/JA- en NEE/NEE-sticker uitstekend werkt. Die argumenten heeft de rechtbank als niet relevant terzijde geschoven.

Gevolgen Amsterdam
De gemeente Amsterdam is voornemens om per 1 januari 2018 een JA/JA-sticker in te voeren. Dit betekent dat in de gemeente Amsterdam het huidige systeem voor ongeadresseerd reclamedrukwerk wordt omgezet in een opt-in systeem. Huishoudens in de gemeente Amsterdam dienen dan een JA/JA-sticker te plakken om folders te (blijven) ontvangen.

JA-sticker campagne Amsterdam
Samen met de branchevereniging hebben wij voorbereidingsmaatregelen getroffen om te komen tot een zo snel mogelijke uitrol van de JA-stickers in Amsterdam. Wij willen de consumenten in Amsterdam zo snel mogelijk in staat stellen om aan te geven dat zij ongeadresseerde folders willen (blijven) ontvangen. Wij starten dan ook vandaag met de campagne: Zet je brievenbus op groen!

Via verschillende media en middelen zetten wij in deze campagne de Amsterdammers actief aan om de JA-sticker te gaan plakken. Komende weken delen wij onder andere de JA-sticker uit bij retailers en sturen deze mee met huis-aan-huis verspreidingen in Amsterdam.

Campagnewebsite
Vandaag is ook de website www.zetjebrievenbusopgroen.nl gelanceerd. Op deze website wordt toegelicht wat de beleidswijziging in Amsterdam precies inhoudt, worden veelgestelde vragen beantwoord en via deze website kunnen de JA-stickers worden besteld.

Wilt u het laatste nieuws in uw mailbox?
Abonneer uzelf op onze nieuwsbrief.

Spotta
Rutherfordweg 102
3542 CG Utrecht

Volg Axender op Social Media

Share This

Deel dit bericht!

Deel dit bericht met uw eigen sociale netwerk.